DIVENDRES, 17/10/2008 – 06:00h
La comunitat educativa ocupa el carrer contra l’ensenyament de ciutadania en anglès
Onze mil manifestants demanen a València, Castelló i Alacant la dimissió del conseller Font de Mora
Milers de persones van sortir ahir al vespre als carrers de València, Castelló de la Plana i Alacant per demanar la dimissió del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i la revocació de l’ordre d’ensenyar l’assignatura de ciutadania en anglès. La plaça de Manises de València fou petita per a acollir mestres, mares, pares, alumnes, inspectors, directors i sindicats. En el manifest que llegiren, van exigir que s’aturés tot procés de sanció als professors que s’han negat a complir l’ordre i demanaren millores en el sistema educatiu.

Els manifestants es declararen favorables al trilingüisme, sempre que sigui real i que hi hagi les inversions necessàries i una aposta decidida de la Generalitat. Però criticaren que el govern valencià fes bandera del trilingüisme per justificar una ‘absurditat’ com la d’ensenyar ciutadania en anglès a uns alumnes que no en saben prou per a entendre què els expliquen.

El govern es tanca en banda

El sector educatiu també es mostrà indignat per l’actitud del president Francisco Camps, que va dir ahir a les corts que no modificaria l’ordre que obliga a impartir l’assignatura en anglès.

Protesta unitària

Va convocar les concentracions la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, integrada per les federacions d’ensenyament de la UGT, CC OO i la Intersindical, Escola Valenciana, la junta permanent de directors de primària i de secundària, la confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, el sindicat d’estudiants Faavem i el Moviment de Renovació Pedagògica.

Vilaweb