Congrés dels Diputats

La major part de l’oposició es compromet a derogar la LOMCE quan canviï la majoria parlamentària

Redacció 3/24- 10/10/2013 – 17.13h.
Foto de família de l'oposició, amb representants de pares i docents, a les portes del Congrés. (Foto: EFE)

Foto de família de l’oposició, amb representants de pares i docents, a les portes del Congrés. (Foto: EFE)

Aprovada amb els únics vots del PP, la LOMCE és la reforma educativa que neix amb més crítiques i contestació. L’oposició considera que la llei no solucionarà els problemes que té plantejats l’educació i aquest mateix dijous, hores abans que s’aprovés el projecte de llei, ha segellat un pacte per derogar-la quan canviï la majoria parlamentària. Consideren que la LOMCE ataca la igualtat d’oportunitats, suposa un retrocés en la qualitat educativa i transgredeix les competències autonòmiques.
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i altres representants dels partits de l’oposició -excepte UPyD, Fòrum Astúries i UPN- s’han unit a les portes al Congrés per manifestar, juntament amb la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, el seu rebuig a la LOMCE, una llei que el líder del PSOE considera que “neix morta”. Rubalcaba ha defensat que la llei orgànica educativa (LOE), aprovada el 2006, comptava amb el suport de tots els grups parlamentaris, menys el PP.
La Generalitat ha estat, des del primer moment, qui ha mostrat una de les posicions més bel·ligerants contra aquesta reforma educativa, pel qüestionament de la immersió lingüística i la invasió de competències, i ja ha avançat que la portarà al Constitucional quan s’aprovi definitivament.
Aquesta serà la setena reforma educativa de la democràcia espanyola. Un cop s’hagi aprovat, el projecte de llei es remetrà al Senat, on els grups podran presentar-hi esmenes. Si se n’aprova alguna, el text tornarà al Congrés per rebre l’últim vistiplau; si no, s’aprovarà directament a la cambra alta.