Vilafranca reivindica la filosofia en l’ensenyament secundari

20/05/2015 – 09:22
 Aquest dissabte tindrà lloc a Vilafranca la 8a Trobada de professors de Filosofia de Secundària, que se celebra anualment organitzada pel Grup de professors per la filosofia a Secundària (AD HOC) amb la col·laboració de la Societat Catalana de Filosofia.
Enguany, amb motiu de la capitalitat cultural, i dins dels actes previs al IV Congrés català de filosofia que se celebrarà a Vilafranca a finals de novembre s’ha escollit la vila com a seu d’aquesta vuitena jornada.
La trobada, que se celebrarà a l’ESCAVI d’11 del matí a 2 del migdia, consistirà en un acte de reflexió i reivindicació sobre la presència de la filosofia a l’ensenyament secundari, en uns moments en què, amb l’aplicació imminent de la LOMCE pel curs vinent, la presència de la filosofia al batxillerat es veurà notablement reduïda.
També s’analitzarà i reflexionarà sobre la seva repercussió en la societat en general, en uns moments on justament la demanda social d’una major claredat en el debat d’idees i valors es fa cada cop més evident, davant del confusionisme i la incertesa en què ens trobem. A aquesta finalitat es dedicarà la segona part de la jornada, amb una tertúlia que comptarà amb personalitats d’àmbits professionals diferents, que comentaran que els ha suposat, personal i professionalment, la filosofia. Es tracta del periodista Albert Sáez, el cirurgià Antoni Sitges i el notari César Martín.
Amb aquesta jornada la comunitat educativa vol fer palesa la seva oposició a la reducció de la filosofia en l’ensenyament secundari en uns moments en què precisament la situació moral i política del país requereix la presència de matèries que convidin al debat i a la reflexió.